ŽUPNE OBAVIJESTI I MISNE NAKANE

(od 7. do 14. veljače 2021. g.)

5. NKG – 7. veljače 2021. g.
9:00 Zahvala za obitelj i za sve milosti (pl.)
10:30 Za sve pokk. iz obb. Ilijević i Josipović (pl.)
18:00 † Mara Tot (pl.)

Pon. 8. 2. Svagdan
18:00 Pok. Renato Jeđud

Ut. 9. 2. Sv. Skolastika, dj.
18:00 Na nakanu ob. Nikšić

Sr. 10. 2. Bl. Alojzije Stepinac, b. i muč.
18:00 † Mara Tot (pl.)

Čet. 11. 2. Gospa Lurdska
18:00 †† Ivan i Ljubica Duk

Pet. 12. 2. Svagdan
18:00 Za zdravlje (pl.)

Sub. 13. 2. Svagdan
7:30 Za zdravlje

6. NKG – 14. 1. 2021.
9:00
10:30 Za zdravlje ob. Željka Mandurića
(12h Krštenje (Ema Lončarić))
18:00


ŽUPNE OBAVIJESTI
(za tjedan od 7. do 14. 2. 2021.)

Prvopričesnici i krizmanici neka i sljedeće subote dođu u zakazano vrijeme: prvopričesnici u 18, a krizmanici u 19 sati. Manji broj prvopričesnika i krizmanika, nije se pojavio na prvom, kao ni na prethodnom susretu. Samo jedan od njih se unaprijed. Molim roditelje da povedu računa o tome da ne bi kasnije bilo: „nismo znali“. Vjeronauk je obavezan i vodi se evidencija o dolascima. Ako se netko ne pojavljuje više puta bez ikakva opravdanja zbog izostanka, znači da mu nije stalo do Sakramenta ili da je odustao, pa ćemo to u dan Krizme i poštovati…

Jedno opažanje. Molim vas da ovo primite dobronamjerno. Neki od vas se ne pričešćuju na doličan način. Nisam želio odmah reagirati, a ni sada ne želim nekoga dovoditi u neugodnu situaciju, ali sam spreman opomenuti vas i pred drugima, ako se s tim nastavi jer naš odnos prema Sv. Hostiji pokazuje i naš odnos prema Bogu:

PRIMANJE SVETE PRIČESTI (na ruke), u trenutnoj epidemiološkoj situaciji:
Dok u redu prilazite svećeniku, kada vidite da osoba prije vas uzima Pričest, spustite svoju masku pod bradu. Nemojte je spuštati kad vam je Hostija već u rukama. Neka vam ruke i dlanovi pri primanju svete Hostije budu potpuno slobodni (bez obješenih torbi, krunica i sl.).
Kada pristupite pred svećenika koji pričešćuje, ispružite ruke s otvorenim dlanovima jednim ispod drugoga…
Primivši Hostiju na svoj dlan, uzmite je prstima druge (donje) ruke te je prinesite k ustima. Ako nakon pričesti na dlanu ili na prstima s kojima ste se pričestili primijetite čestice ili mrvice posvećene Hostije, brižno ih sakupite i blagujte da nijedna čestica ne padne na pod
. Hvala vam.

Institut za novu evangelizaciju, „Sveti Ivan Pavao II., za vjeroučitelje, članove zajednica te sve zainteresirane vjernike u Osijeku organizira:
Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata. Susret je u ponedjeljak, 8. veljače s početkom u 19:30 u pastoralnim prostorima uz Nadbiskupski vikarijat u Osijeku. Svi sudionici trebaju poštovati epidemiološke mjere.
„Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija, održat će se u četvrtak, 11. veljače na istom mjestu i u isto vrijeme.

Sljedeće subote (13. veljače) crkvu čisti i priprema 4. grupa. Ujedno zahvaljujem svim grupama koje su do sada čistile i uređivale crkvu. Zahvaljujem isto tako pjevačima, čitačima, ministrantima i svima koji potpomažu vjerski život u našoj župi.

Od vjerskoga tiska su stigli novi br. Glasa Koncila i GSIM…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.