ŽUPNE OBAVIJESTI

(za tjedan od 2. 5. do 9. 5. 2021.)

Ned. 2. 5. – PETA VAZMENA NEDJELJA
9:00 Pro populo
10:30 __________________________________
18:00 † Franjo Almaši (pl.)

Pon. 3. 5. – Sv. Filip i Jakov, apostoli – Blagdan
18:00 † Na nakanu

Ut. 4. 5. – Sv. Florijan – Cvjetko
18:00 † Antun Brkić (pl.)

Sr. 5. 5. – Srijeda Petog vazmenog tjedna
18:00 † Suzana, † Ivan Balog i Duše u čistilištu (pl.)

Čet. 6. 5. – Sv. Irenej Srijemski, biskup i mučenik
18:00 __________________________________

Pet. 7. 5. – Sv. Dujam, biskup i mučenik
18:00 † Duje Vučemilović-Šimunović (pl.)

Sub. 8. 5. – BDM posrednica milosti
7:30 † Ante i † Boja Modrić

Ned. 9. 5. – ŠESTA VAZMENA NEDJELJA – Majčin dan
9:00 Pro populo
10:30 __________________________________
18:00 __________________________________

18
ŽUPNI OGLASI
(za tjedan od 2. do 9. 5. 2021.)

Još jednom ponavljamo apel našeg nadbiskupa, mons. Đure Hranića, koji najusrdnije moli „roditelje, krizmanike, kumove i sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramente krizme, prve pričesti i krštenja, budu ograničena na uzak krug obitelji i kumova.“ Nadbiskup posebno moli roditelje „da zbog epidemiološke situacije prigodom krizme, prve pričesti ili krštenja, ne pozivaju na objed nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmenoga kuma ili kume, a obiteljski objed neka se blaguje u vlastitom domu.

Sljedeće nedjelje, 9. svibnja, u našoj župi ćemo slaviti primanje sakramenta Prve Pričesti. Slavlje će biti upriličeno na Sv. misi, u 10:30. Radi istih epidemioloških mjera, ta će misa biti isključivo rezervirana za prvopričesnike, roditelje, kumove te pjevače i fotografa. Kratki sastanak za roditelje prvopričesnika održat će se danas, u župnoj dvorani, oko 19 sati, to jest nakon popodnevne sv. mise. Ispovijed roditelja i prvopričesnika će biti upriličena u subotu, 8. svibnja.

Navještaj vjenčanja – U subotu, 8. svibnja, u župi Bilje, vjenčat će se: Mario Prašnički, sin Đure i Katarine iz Brijesta, Južno predgrađe 54 i Tatjana Fišer, kći Roberta i Cvijete, iz Bilja, Kralja Zvonimira 47A.

Obavijest za krizmanike: u četvrtak, 13. svibnja, u 19:30, vlč. Ivica Rebić, u ime našega Nadbiskupa, doći će na Brijest, na provjeru znanja naših krizmanikâ. Molim sve krizmanike da se do tada pripremaju prema dogovorenom programu i materijalu, kako ne bismo imali neugodnosti, i da dođu na provjeru…

Sveti Otac, papa Franjo je pokrenuo molitvenu inicijativu za okončanje pandemije Covid-19. Kroz cijelu svibanjsku pobožnost, sv. Krunica će se prikazivati za nadvladavanje i iskorjenjivanje te bolesti. Za one koji žele moliti kod kuće, molitvu krunice mogu pratiti u izravnom prijenosom iz 30 marijanskih svetišta, diljem svijeta, među kojima i iz Međugorja.

Zahvaljujemo našim čistačicama, zboru, čitačima, ministrantima i svima koji se trude da naša župna zajednica uredno i dobro funkcionira.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.